NKP SZ Hluboká nad Vltavou – rehabilitace interiéru prohlídkové trasy ve 2. patře
8.3.2017
Dřevařský pavilon
8.3.2017
Zobrazit vše

Objednatel: Správa Národ. parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava, p.o. – Správa firmy

Dokončení: 2015


Návštěvnické centrum: Jednopodlažní částečně podsklepený pasivní dům o zastavěné ploše 297 m2. Součástí domu je úpravna vody s jednotkou odradonování pitné vody. Před objektem návštěvnického centra bylo vybudováno dětské hřiště. Oplocení: v původním lesnatém a částečně skalnatém terénu bylo oploceno cca. 2,7 ha výběhu za dodržení podmínky minimálního kácení původní vegetace. Plot je vybaven el. ohradníky a podhrabovými deskami znemožňujícími opuštění výběhu. Lávky : jedná se o celodřevěnou konstrukci spojovanou nerezovými prvky o délce cca. 250 bm, výška nad terénem se pohybuje mezi 6,5 bm až po 1,8 bm. Součástí lávky jsou dvě zastřešené vyhlídky a jedna otevřená.